2020-04-21 07:53:34• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Újabb zavargás történt Brassó megyében. Több egyenruhás is megsérült

Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Orvosi ápolásra szorult egy csendőr és több rendőr is, miután megpróbáltak véget vetni egy roma közösség tagjai között kirobbant konfliktusnak a Brassó megyei Feketehalomban.

A zavargás hétfő este tört ki a Malin nevű, többnyire romák által lakott negyedben, ahova a Helyi Rendőrség egyik egysége érkezett ki elsőként. Két egyenruhás megpróbálta jobb belátásra téríteni a konfliktusba keveredett csoportokat, azonban váratlanul egy lapáttal hátulról leütötték őket. A két sérült rendőrt harmadik kollégájuk menekítette ki a tömegből. Az erősítésként érkező csendőrök és rendőrök megpróbálták könnygázzal feloszlatni a rendbontó csoportokat, mire egy csendőrt is megsebesítettek a fején, de szerencsére ő nincs súlyos állapotban.


A brasovstiri.ro helyi hírportál úgy tudja, az egyenruhásokon kívül a verekedés két résztvevőjét is kórházba kellett szállítani, ugyanis fejszével fejbevágták őket. A rendőrség eljárást indított az ügyben, több személyt bekísértek az őrsre kihallgatás céljából.


Nem ez volt az első ilyen eset a megyében, de még az országban sem. A másik Brassó megyei, illetve a bukaresti esetről itt írtunk, a vajdahunyadiról pedig ide kattintva lehet olvasni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: